Welke voortent past bij u?

Bij het kiezen van een geschikte voortent moet u uitgaan van meerdere zaken. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende zaken waar u van uit moet gaan, bij het kiezen van een geschikte voortent.

Het gebruiksdoel

Het is belangrijk om voor u zelf na te gaan waar u de voortent precies voor nodig heeft. Als u met uw gezin 3 weken op vakantie gaat naar Zuid-Frankrijk heeft u een hele andere voortent nodig dan wanneer u in uw eentje een wekenlange tocht door de bergen wilt maken. Het vervoer is ook een belangrijk punt, gaat u met de auto of gaat het te voet met uw rugzak? Een auto kan immers makkelijk een paar extra kilo verstouwen dan uw rugzak.

De grootte van de voortent

Bij het kiezen van een geschikte voortent is het handig om u van te voren af te vragen met hoeveel personen u gaat kamperen. Als u met uw hele gezin een weekje op de camping gaat staan, heeft u een hele andere voortent nodig dan wanneer u een hiker bent die een weekendje de Ardennen in trekt. Ook is het belangrijk om naar het gewicht van de voortent te kijken, u wilt immers niet als hiker met een voortent van 10 kilo op uw rug gaan sjouwen.

De weersomstandigheden

Er zijn grofweg drie weersomstandigheden waarin je de voortent zou kunnen gebruiken: droog/warm weer, nat weer en bevroren/koud weer. Bij warm weer is het fijn als u voor een lichte voortent kiest die veel ventilatiemogelijkheden heeft. U kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor een voortent die gemaakt is van katoen, katoen beschermt tevens tegen de schadelijk uv-straling. Daarnaast is katoen een zeer stevige stof. Als het nat weer is, is het vooral belangrijk dat de voortent waterdicht is, en een goede ventilatie heeft. Want zonder goede ventilatie krijgt u zoveel condens in de voortent, dat u nog nat wordt, zonder dat de voortent lekt. Als u in de winter gaat kamperen, dan is het allereerst fijn als u niet al te veel haringen in de bevroren grond moet hoeven slaan. Het is handig als de tent en de voortent snel en eenvoudig op te zetten zijn. Ook als het 10 graden vriest. Het is belangrijk om bij dergelijke weersomstandigheden rekening te houden dat uw materialen tegen een dergelijke kou bestand moeten zijn.

De soort voortent

Afhankelijk van de bovenstaande zaken gaat u kijken wat voor soort voortent u nodig heeft. Om uw keuze te vergemakkelijken hebben wij onze voortenten verdeeld in de categorieën: zomer, reis, 4-seizoenen en winter.