Verschillen tussen voortenten

Een voortent zorgt voor extra leefruimte en verlengt het woongenot van de caravan. Om de juiste keuze te maken wat betreft voortenten, is het belangrijk dat u weet hoe u de voortent wilt gaan gebruiken. Er zijn namelijk veel verschillen tussen voortenten. Gebruikt u de voortent intensief gedurende het hele seizoen? Of slechts 3 weken op de camping in Zuid-Frankrijk. Trekt u het liefst rond, dan heeft u weer een ander soort voortent nodig. Om uw keuze te vergemakkelijken hebben wij onze voortenten onderverdeeld in 5 soorten, zomervoortenten, reisvoortenten seizoenvoortenten, 4-seizoenvoortenten en wintervoortenten. U kunt zo nagaan welke voortent het beste bij u past.

Zomervoortenten

Deze voortent is ideaal als u slechts een paar weken per jaar op een camping verblijft. De tent is er in katoen, en is vaak gecombineerd met synthetische materialen. Katoen zorgt voor een goede ventilatie. Als u de tent ook in het voor en najaar wilt gebruiken, kunt u het beste kiezen voor een tent in de uitvoering polyester/katoen. Een populaire zomervoortent is de voortent waarbij het dak is gecoat en de wanden uit polyester(acryl) bestaan. Wanneer de wanden uitritsbaar zijn, kan de tent ook als luifel gebruikt worden.

Reisvoortenten

Blijft u nooit langer dan een paar dagen op een camping, en wilt u meer bescherming tegen wind en regen dan dat een luifel biedt, dan is de reisvoortent een goede keus voor u! De reisvoortent is een simpele tent, die gemakkelijk en snel is op te zetten. Met uitritsbare voor- en zijwanden lijkt de reisvoortent veel op een “aangeklede’ luifel. De tent is gemaakt van gecoat doek.

Seizoenvoortenten

Als u wat langer of vaker op vakantie gaat is een seizoenvoortent sterk aan te bevelen. Deze voortent is in vergelijking met de zomer en de reisvoortent uitgevoerd in meer duurzame materialen. De meeste seizoententen zijn gemaakt van duurzaam synthetisch doek. Ook is de woonruimte een stuk groter. Moderne seizoenvoortenten beschikken over uitritsbare wanden welke op diverse manieren in de voortent kunnen worden geplaatst. Zo kunt u een eigen indeling kiezen voor uw tent. Net als bij alle andere voortenten is een goede ventilatie van groot belang. Met het opbouwen van de seizoenvoortent bent u wel even bezig, maar dit is geen probleem voor langkampeerders.

4- Seizoenenvoortenten

Als u voorkeur uitgaat naar een vaste plek op de camping, dan past de 4-seizoenvoortent perfect bij u! Deze tenten zijn bedoeld voor intensief en langdurig gebruik. Bij deze voortent is er vaak sprake van maatwerk, speciale frames met de zwaarste kwaliteit tentdoek, en afsluitbare deuren zorgen ervoor dat de voortent bestand is tegen allerlei verschillende weersinvloeden.

Wintervoortenten

De wintervoortent gebruikt u als bergruimte voor de skispullen en als warmtesluis voor de caravan. U kunt een wintervoortent herkennen aan de schuin aflopende daklijn( knikdak). Hierdoor kan de sneeuw er gemakkelijk afschuiven. Het doek van de tent is zwaar uitgevoerd met veelal synthetisch materiaal, dat zowel aan de buiten als aan de binnenkant is gecoat.